۲۵ عادت برای داشتن زندگی شادتر
سوالی که ممکن است ذهنتان را مشغول کرده باشد این است که آیا شادی اکتسابی است و می توانم با انجام برخی کارها، حال درونم را عوض کنم؟ بله، می توانید!
هر کسی تعریف متفاوتی درباره خوشبختی دارد. شاید برای شما خوشبختی یعنی بودن در کنار کسی که دوستش دارید؛ یا برای دوستانتان به معنی موفقیت در کار و زندگی شان است. خیلی از افراد، خوشبختی را آزادی بی قید و شرط می دانند و برای داشتن این آزادی، به کشورهای مختلف مهاجرت می کنند. هر کسی آرزویی دارد و رسیدن به آن را خوشبختی می داند.
داشتن زندگی شادتر کاملا بدست آوردنی است. اگر بتوانید تغییراتی در زندگی تان بدهید و عادت های جدیدی را جایگزین عادت های قبلی کنید، خواهید دید که زندگی تان سرشار از شادی و حس خوب خواهد شد.
شاید بارها و بارها شنیده اید: “ترک عادت موجب مرض است”، اما می خواهیم به شما بگوییم که ترک برخی از عادت ها موجب سلامتی است! شاید ترک عادت های اشتباه سخت باشد اما در نهایت ممکن است.
در اینجا می خواهیم نگاهی به برخی از عادات روزانه، ماهانه و سالانه ای که می توانند شروع کننده مسیر شادی و خوشبختی تان باشند بیندازیم و با معرفی آن ها، به شما کمک کنیم که در این مسیر قدم بزنید.
اگر انجام برخی از این عادت ها باعث بیشتر شدن استرستان می شود یا با سبک زندگی تان سازگاری ندارند، آن ها را رها کنید و انجامشان ندهید. با کمی وقت گذاشتن و تمرین کردن خواهید فهمید که چه کاری برای شما مفید است و چه کاری به دردتان نمی خورد.
عادت های روزمره برای شاد بودن
لبخند بزنید
زمانی که خوشحال هستید، تمایل دارید لبخند بزنید. اما جالب است بدانید که این یک خیابان دو طرفه است. لبخند زدن حتی اگر بدون هیچ دلیلی باشد، باعث ترشح دوپامین در مغز می شود. دوپامین حس خوشحالی را به ما القا می کند.
حرف ما این نیست که باید در تمام طول روز، لبخند ساختگی بر لبانتان نقش بسته باشد. هر زمانی که احساس کردید می خواهید حالتان بهتر شود، لبخند بزنید و معجزه آن را ببینید. می توانید صبح ها جلوی آینه لبخند بزنید و تصویر خودتان را با لبخند مشاهده کنید. با این کار، تمایلتان به لبخند زدن بیشتر می شود.
ورزش کنید
ورزش کردن فقط برای بدنتان مفید نیست، بلکه بر روی روحیات و عواطفتان هم تاثیر می گذارد. با ورزش کردن می توانید عزت نفس و شادی تان را بیشتر کنید و به کاهش استرس، احساس اضطراب و علائم افسردگی کمک کنید.
حتی داشتن فعالیت کمی در طول روز هم معجزه می کند. لازم نیست تمرینات سخت و نفس گیر ورزشی را انجام دهید یا حتما از خانه خارج شوید. البته اگر انجام این تمرینات باعث خوشحالی تان می شود که چه بهتر!
اگر به طور ناگهانی و بدون هیچ پیش زمینه ای، ورزش های سخت و سنگین را انجام دهید، بیشتر ازینکه احساس شاد بودن داشته باشید، دچار نا امیدی خواهید شد و ممکن است آسیب ببینید.
ساده ترین راه ورزش کردن این است که از اپلیکیشن های موجود در گوشیتان استفاده کنید یا در اینترنت به دنبال تمرینات خانگی بگردید.
برای شروع، می توانید تمرینات ورزشی زیر را در نظر بگیرید:
- هر شب بعد از صرف شام، در اطراف منزلتان قدم بزنید.
- در یک کلاس یوگا یا تای چی به عنوان مبتدی ثبت نام کنید.
- صبح قبل از بلند شدن از تخت خواب، برای ۵ دقیقه، بدنتان را کشش دهید.
اگر در گذشته از انجام ورزش خاصی لذت می بردید و در حال حاضر به خاطر مشغله کاری آن را رها کردید، می توانید با تنظیم وقتتان، دوباره آن را از سر بگیرید. یادتان باشد هدف لذت بردن شماست نه آمادگی جسمانی!
به اندازه کافی بخوابید
همه ما می دانیم که داشتن خواب کافی برای جسم و روح ما ضروری است. جامعه مدرن، خواب ما را کمتر کرده و به همان میزان، خوشحالی و حس خوب را از ما دور کرده است. اگر می خواهید عملکرد مغز و سلامت عاطفی بهتری داشته باشید، خواب کافی را فراموش نکنید.
بیشتر بزرگسالان به چیزی حدود ۷ الی ۸ ساعت خواب در شبانه روز نیاز دارند. اگر می بینید که در طول روز دائما میل به چرت زدن دارید یا به طور کلی احساس می کنید در حالت گیجی و خواب و بیداری قرار دارید، این به این معنی است که بدن شما به استراحت بیشتری نیاز دارد و باید زمان خوابتان را بیشتر کنید.
در اینجا چند نکته برای داشتن خواب بهتر را با هم می خوانیم:
- یک دفترچه یادداشت بردارید و ساعت خواب شبانه تان را یادداشت کنید. در طول روز، اگر خسته بودید یا حس رضایت و آرامش داشتید، آن را یادداشت کنید. پس از یک هفته، متوجه خواهید شد که بدنتان به چه میران خواب نیاز دارد.
- هر روز در یک ساعت مشخص به رختخواب بروید و در یک ساعت مشخص از رختخوابتان بلند شوید. حتی آخر هفته ها و روزهای تعطیل هم این برنامه را به هم نزنید.
- یک ساعت قبل از خواب، فکر و بدنتان را در حالت آرام قرار دهید: کار با وسایل الکترونیکی مانند مبایل و تلبت را کنار بگذارید، به حمام بروید، کتاب بخوانید، به موسیقی آرام بخش گوش بدهید و یا کاری را انجام دهید که شما را آرام می کند.
- اتاق خوابتان را تاریک، خنک و ساکت نگه دارید.
- یک تخت خواب راحت و خوب داشته باشید و از بالش و رخت خواب هایی استفاده کنید که راحتی شما را تضمین می کنند.
- اگر مجبور به چرت زدن در طول روز هستید، سعی کنید بیشتر از ۲۰ دقیقه نباشد.
اگر همیشه در خوابیدن مشکل دارید، ممکن است دچار اختلال خواب شده باشید. در این صورت، باید با یک پزشک ماهر صحبت کنید و نظر او را بپرسید تا در صورت لزوم، درمان مناسبی را برایتان در نظر بگیرد.
با لذت غذا بخورید
حتما می دانید که مواد غذایی که می خورید، بر روی سلامت جسمی شما تأثیر می گذارند. اما برخی از غذاها وجود دارند که علاوه بر سلامت جسمی، بر روی سلامت روحی تان هم تاثیر گذار هستند.
به طور مثال:
خوردن کربوهیدرات ها باعث ترشح هورمون سروتونین در بدن می شود. این هورمون “احساس خوب” را به وجود می آورد. سی کنید فقط کربوهیدرات های ساده را مصرف کنید و تا حد امکان، از خوردن غذاهایی که حاوی شکر و نشاسته هستند خودداری کنید.خوردن غذاهای قندی و نشاسته، باعث آزاد شدن مقدار زیادی انرژی می شود و پس از مدت زمان خیلی کوتاهی، این انرژی تمام می شود و دچار احساس بد خواهید شد.
کربوهیدراتی که در سبزیجات، لوبیا و غلات سبوس دار وجود دارد، برایتان بهتر است.
علاوه بر کربوهیدرات ها، بدن شما نیاز به پروتئین دارد. پروتئین باعث ترشح هورمون های دوپامین و نوراپی نفرین در بدن می شود و انرژی و تمرکز شما را بیشتر می کند. غذاهایی مانند گوشت بدون چربی، مرغ، حبوبات و لبنیات سرشار از پروتئین هستند.
غذاهای کاملاً فرآوری شده یا سرخ شده باعث می شوند پس از صرف غذا، احساس بی حالی به شما دست دهد. علاوه بر این، حذف میان وعده ها هم باعث کم شدن انرژی بدنتان می شود.
سعی کنید هر روز غذای بهتری نسبت به دیروز برای خودتان آماده کنید.
به عنوان مثال، به جای اینکه صبحتان را با خوردن شیرینی یا کلوچه شروع کنید، می توانید مقدار کمی از میوه دلخواهتان را تکه تکه کرده و در یک کاسه ماست یونانی بریزید و نوش جان کنید. مطمئنا شیرینی این غذا شما را راضی خواهد کرد و همزمان، پروتئینی که در آن وجود دارد، انرژی صبحگاهی تان را مهیا می کند.
با داشتن وعده های غذایی که باب میلتان است و همزمان برایتان مفید است، با لذت بیشتری شروع به غذا خوردن خواهید کرد و شادتر خواهید بود.
سپاسگزار باشید
مقالات و آزمایش های زیادی وجود دارد که نشان می دهند سپاسگذاری باعث افزایش امید و احساس خوشبختی می شود. قدردانی ارتباط مستقیمی با شاد بودن دارد.
برای اینکه حس شادی تان را بیشتر کنید، صبحتان را با قدردانی از چیزی که در حال حاضر دارید شروع کنید. این کار را می توانید در زمان مسواک زدن یا قبل از بلند شدن از تخت انجام دهید.
همانطور که روزتان را به پایان می رسانید، مراقب موهبت های خوشایند زندگیتان باشید. این موهبت ها می توانند چیزهای مختلفی باشند: داشتن یک خواهر یا برادر، داشتن کسی که شما را دوست دارد، خانه ای که به تازگی خریده اید یا اجاره کرده اید، شغلتان، سلامتی، دوچرخه ای که از آن راضی هستید، یک فنجان چای گرم، همسایه ای که برایتان دست تکان می دهد، گرمای خورشید و …
با کمی تمرین، می توانید به نکات مثبت زیادی در زندگیتان پی ببرید که در گذشته از آن ها خبر نداشتید.
تعریف کنید
تحقیقات نشان داده که تعریف کردن و به زبان آوردن صفات و ویژگی های خوب دیگران، باعث احساس رضایت بیشتر در شما می شود.
با یک تعارف صمیمانه، علاوه بر اینکه روز دیگران را زیباتر می کنید، شادی خودتان را هم بیشتر می کنید. البته تشخیص اینکه چه زمانی و چه کسی برای تعریف کردن مناسب است هم مهارت می خواهد.
به چشمان طرف مقابلتان نگاه کنید و با لبخند از او تعارف کنید. حتما از احساس خوبی که در شما بوجود می آید متعجب خواهید شد. اگر می خواهید از ظاهر کسی تعریف کنید، حتما این کار را با ادب و احترام انجام دهید تا منظور شما را بد برداشت نکند.
نفس عمیق بکشید
همه ما با استرس و نگرانی آشنا هستیم. در چنین لحظاتی به نظر می رسد که دنیا در حال تمام شدن است و هیچ راهی برای خلاصی از این وضعیت نداریم.
برخی اوقات، غریزه به ما می گوید که در زمان استرس، نفس های عمیق بکشیم. تحقیقات نشان داده که تمرینات تنفسی، بهترین و سریع ترین روش کاهش استرس است. دفعه بعد که حس کردید دارید خودتان را می بازید، این مراحل را انجام بدهید:
- چشمانتان را ببندید و سعی کنید یک خاطره شاد یا یک مکان زیبا را تصور کنید.
- از طریق بینی نفس های عمیق بکشید.
- هوا را به آرامی از طریق دهان یا بینی خارج کنید.
- این کار را تا زمانی که احساس آرامش نکرده اید ادامه دهید.
بهتر است دم و بازدمتان را به اندازه ۵ شماره انجام دهید: هوا را به اندازه ۵ شماره به داخل ریه هایتان هدایت کنید، سپس به اندازه ۵ شماره آن را خارج کنید.
لحظه های ناخوشایند را انکار نکنید
درست است که داشتن نگرش مثبت چیز خوبی است، اما اتفاقات بد برای همه رخ می دهد و این که در دوره ای از زندگی تان شاد نباشید کاملا طبیعی است. معنی زندگی همین است.
اگر خبرهای ناخوشایندی شنیده اید، اشتباهی مرتکب شده اید و یا فقط احساس کردید که حس و حال خوبی ندارید، وانمود به خوشحال بودن نکنید.
احساس ناراحتی را قبول کنید و اجازه بدهید که این لحظه ها را تجربه کنید. سپس، بر روی کارها و احساساتی که باعث کنار زدن حس ناراحتی تان می شوند تمرکز کنید، تا با کمک آن ها، روحیه تان را تغییر دهید.
آیا تمرین تنفسی عمیق در این لحظات به شاد بودن شما کمک می کند؟ یک پیاده روی طولانی مدت بیرون از منزل چطور؟ با فقط نیاز دارید با کسی صحبت کنید؟
بگذارید لحظه هایتان سپری شوند و در عین حال، مراقب خود و سلامتی تان باشید. به یاد داشته باشید که هیچ کس همیشه خوشحال نیست.
یک سالنامه تهیه کنید
یکی از راه های سازماندهی افکار، تجزیه و تحلیل احساسات و برنامه ریزی، نشتن آن ها بر روی سالنامه است. برای نوشتن یادداشت های روزانه، نیازی نیست که یک نویسنده ماهر باشید. همین که با بیان و سبک خودتان شروع به نوشتن کنید کافی است.
می توانید هر شب قبل از خواب شروع به یادداشت کردن کنید و تمام مواردی که در طول روز باعث داشتن حس خوب یا بد در شما شده را بنویسید. هر احساسی که تجربه کرده اید و هر حرفی که شما را به فکر فرو برده را یادداشت کنید.
در ۹۰% موارد، ازینکه چیز های پیش پا افتاده باعث ناراحتی تان شده است، متعجب خواهید شد. اگر خواستید می توانید یادداشت روزانه تان را پس از تمام کردن، از بین ببرید. مهم این است که این روند را همیشه ادامه دهید تا با افکار و عواطف روزانه تان بیشتر آشنا شوید.
همان طور که قبلا اشاره کردیم، شاد بودن اکتسابی است و شما یاد می گیرید که چطور شاد باشید. زمانی که اشتباهات و تفکرات غلطتان روی کاغذ می آید، بهتر با آن ها آشنا می شوید و می توانید راحت تر آن ها را اصلاح کنید.
با حذف این موارد، زندگی شاد تری خواهید داشت و کمتر درگیر جزئیات زندگی خواهید شد.
با عوامل استرس زا رو در رو شوید
زندگی همه ما پر از عوامل استرس زا است و فرار از همه این عوامل تقریبا غیرممکن است. البته داشتن استرس همیشه هم بد نیست. اگر همیشه بی پروا و بدون استرس باشیم، ممکن است جانمان را با انجام کارهای خطرناک از دست بدهیم.
اما در هر صورت استرس بیش از حد هم می تواند سد راه موفقیت ما شود. بنابراین، باید در صورت مواجهه باعوامل استرس زایی که نمی توانید از آنها دوری کنید، به خودتان یادآوری کنید که همه استرس دارند و دلیلی ندارد که فکر کنید همه اینها فقط برای شما اتفاق می افتد.
به جای اینکه اجازه دهید استرستان زندگی شما را محدود و خسته کند، سعی کنید به طور مستقیم با آن مقابله کنید. ممکن است در ابتدا مجبور شوید یک مکالمه ناراحت کننده داشته باشید یا کارهایی را انجام دهید که از آن ها وحشت دارید. اما اگر می خواهید کنترل زندگی تان را به دست بگیرید و خوشحال تر از گذشته باشید، دیر یا زود باید با این عوامل رو در رو شوید، زیرا هر چه زمان بیشتری از آن بگذرد، بیشتر در شما ته نشین می شود و کندن آن سختر و سختتر می شود.
عادتهای هفتگی برای شاد بودن
تغییر دکوراسیون
داشتن محیط زندگی و کار مرتب و منظم، به شادتر بودن شما کمک زیادی می کند. اگر محل زندگی یا کار کوچکی دارید و حجم وسایلتان زیاد است، حتما دچار کلافگی شده اید!
به نظر می رسد که تغییر چنین دکوراسیونی کاری وقت گیر باشد؛ اما لازم نیست کل روزتان را به آن اختصاص بدهید. می توانید هر هفته، ۲۰ دقیقه از وقتتان را صرف تغییر محیط اطرافتان کنید.
حال می پرسید در ۲۰ دقیقه چه کاری می توانم انجام دهم؟ کارهای زیادی!
تایمر گوشی تلفنتان را روی ۱۵ الی ۲۰ دقیقه فعال کنید و به سمت یک قسمت دلخواه از اتاقتان بروید که از نظرتان شلوغ تر است. مثلا کمد یا کشویی که مدت ها بی تغییر مانده را باز کنید و وسایل درونش را مرتب کنید یا در صورت لزوم جایگزین کنید. هر جایی بیش از حد شلوغ بود را خلوت کنید و جای هر چیزی که سر راهتان قرار دارد و مزاحم یا بلااستفاده است را تغییر دهید.
با این ترفند، علاوه بر تغییر محیط اطرافتان و بدست آوردن شادی بیشتر، محیط زندگیتان هم مرتب تر خواهد شد.
به دیدن دوستان بروید
انسان موجودی اجتماعی است. بنابراین داشتن دوستانی که بتوانیم بدون دغدغه و ترس از قضاوت شدن با آن ها صحبت کنیم، باعث خوشبختی و خوشحالی بیشتر ما می شود.
در این لحظه دلتان می خواهد چه کسی را ببینید؟ در نزدیکترین زمان ممکن با او تماس بگیرید و قرار ملاقات بگذارید. اگر فاصله تان از هم دور است، می توانید یک گپ تلفنی طولانی داشته باشید.
هر چه سن انسان بیشتر می شود، توانایی دوست یابی در او کمتر می شود. این می تواند به دلیل مشغله زیادی باشد که با بالا رفتن سن گریبانمان را می گیرد. اگر فقط با یک نفر دوست هستید هم خوب است. می توانید هر چند وقت یکبار به او سر بزنید و با هم صحبت کنید.
برای پیدا کردن دوستان جدید، می توانید در کلاس ها و گروه های مختلف شرکت کنید تا با افرادی که طرز فکر شبیه به شما را دارند، بیشتر آشنا شوید. مطمئنا آن ها هم از آشنایی با شما خوشحال خواهند شد و به احتمال زیاد، به دنبال داشتن دوستان بیشتری هستند.
البته برای همنشینی و همصحبتی، همیشه لازم نیست که با انسان ها در ارتباط باشید. مطالعات نشان داده که حیوانات نیز بسته به طبیعت خود، می توانند همدم خوبی برای انسان ها باشند و با توجه به طبیعتشان، جواب محبت شما را می دهند.
اگر حیوانات را دوست دارید اما نمی توانید در خانه تان از حیوان خانگی نگهداری کنید، می توانید به پناهگاه حیوانات مراجعه کنید و داوطلب کمک به پرسنل آنجا باشید.
در طول هفته برنامه ریزی داشته باشید
احساس می کنید که نمی توانید یک برنامه برای هفته داشته باشید و این کار باعث سرگردانی تان شده است؟ حقیقت این است که داشتن برنامه تا حد زیادی باعث رضایت و شادی شما می شود حتی اگر نتوانید کل هفته را طبق برنامه تان پیش ببرید! سعی کنید آخر هر هفته بنشینید و یک لیست از کارهایی که می خواهید در هفته بعد انجام دهید بنویسید.
شستن لباس ها، خرید مواد غذایی یا انجام پروژه های کاری باعث می شوند احساس کنید به هدفی که تعیین کرده اید دست یافته اید و همین کارهای کوچک، احساس شادی تان را چند برابر می کند.
می توانید یک دفتر برنامه ریزی فانتزی تهیه کنید. حتی چسباندن یادداشت های کوچک روی رایانه یا قرار دادن آن ها روی میز کارتان هم خوب است.
تلفنتان را غلاف کنید!
هفته ای حداقل برای یک ساعت، خودتان را از تمام وسایل الکتریکی دور کنید. نگران نباشید، بعد از آن می توانید دوباره به سراغشان بروید! اگر می خواهید برای مدت کوتاهی هم که شده شادی را تحربه کنید، باید تغییری در محیط اطرافتان ایجاد کنید.
وابستگی به دنیای مجازی و وسایل الکتریکی، ما را از واقعیت ها دور می کند و روز به روز زندگی مان یکنواخت تر می شود. بگذارید در این ۱ ساعت ذهنتان آزاد و رها باشد و هر کاری دوست داشتید انجام دهید. دلتان هوس پیاده روی و خوردن بستنی کرده؟! الان وقتش است!
لازم نیست در این یک ساعت حتما با کسی باشید. خودتان برای خودتان در لحظه زندگی کنید و از آن لذت ببرید. شاد بودن را می توانید با انجام همین کارهای ساده و ابتدایی بدست بیاورید…
به طبیعت بروید
اگر در طول هفته، ۳۰ دقیقه یا بیشتر از وقتتان را در طبیعت بگذرانید، فشار خون و افسردگی تان کاهش پیدا می کند. نگاه کردن به فضای سبز روحتان را تازه می کند و به شما کمک می کند راحت تر با مشکلاتتان دست و پنجه نرم کنید. اگر می خواهید شادتر باشید، گشت و گذار در طبیعت را فراموش نکنید.
فضای سبز شما می تواند همان پارک محله، حیاط یا تراس خانه و یا باغ پشت بامتان باشد. هر جایی که اندکی گل و گیاه وجود داشته باشد عالی است. برای بهره مندی بیشتر از طبیعت می توانید کمی ورزش کنید.
مراقبه را امتحان کنید
روش های زیادی برای انجام مراقبه یا همان مدیتیشن وجود دارد. این روش ها شامل تا حرکات مخصوص، تمرکز، معنویت یا ترکیبی از هر سه هستند.
برای انجام مراقبه لازم نیست خیلی سخت بگیرید. می توانید خیلی راحت ۵ دقیقه از وقتتان را به آرام کردن افکارتان اختصاص دهید. حتی تمرینات تنفسی عمیق هم نوعی مراقبه است.
در طول مراقبه به شادتر بودنتان فکر کنید و ذهنتان را از شادی و احساس خوب پر کنید.
درمان را در نظر بگیرید
وقتی با مشکلی مواجه شدید، به فکر راه حل های احتمالی آن باشید. اگر فکر می کنید نمی توانید یا نمی دانید تصمیم درست چیست و نیاز به همفکری و مشورت یک فرد ماهر دارید، به شما پیشنهاد می کنیم با یک روانشناس یا مشاور صحبت کنید.
حرف زدن با یک مشاور یا روانشناس ماهر، آنقدرها هم که فکر می کنید سخت نیست.
روانشناسان برای کمک به بهبود کیفیت زندگی افراد و حل مشکلاتشان آموزش دیده اند و می دانند چطور باید به مراجعه کنندگانشان کمک کنند. بعلاوه، کاملا حق انتخاب با شماست و اگر نخواستید، می توانید جلسات را ادامه ندهید.
در بیشتر اوقات، تنها چند جلسه مشاوره می تواند مشکل شما را حل کند. اگر می خواهید زندگی شادتری داشته باشید و در حال حاضر با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنید، کمک گرفتن از یک فرد متخصص را فراموش نکنید.
یک برنامه مراقبت از خود داشته باشید
بدن شما، افکار، علایق و احساساتتان را با خود به دوش می کشد. آیا فکر می کنید بدنتان ارزش مراقبت کردن را ندارد؟!
اگر زندگی پر مشغله ای دارید، برای داشتن زندگی شادتر، باید یک روز در هفته را به مراقبت از خودتان اختصاص دهید. یک حمام گرم و طولانی بگیرید و تمام پوست ها و جرم های اضافی را از بدنتان پاک کنید. بعد از حمام، از روغن ها و محصولات مراقبت از پوست استفاده کنید. سپس بقیه روز را به استفاده از ماسک های زیبایی و تماشای فیلم مورد علاقه تان بپردازید.
ظرف مدت ۱ ماه، با تغییراتی که در پوست و بدنتان مشاهده می کنید، روحیه تان تقویت می شود و خنده بیشتر از پیش مهمان لبهایتان می شود.
هرچه قدر که لازم است برای این کار وقت بگذارید. اگر لازم است آن را در دفتر برنامه ریزی تان وارد کنید تا یادتان نرود.
عادت های ماهانه برای شاد بودن
جبران کن
اگر تعارف کردن روزانه باعث شد حال و هوایتان تغییر کند، می توانید هر ماه برای یک بار هم که شده، لطف یکی از دوستانتان را جبران کنید و یا بدون دلیل او را دعوت به چیزی کنید.
یک مهمانی شام دوستانه ترتیب دهید و یا دوستان بچه هایتان را دعوت به وقت گذراندن در خانه کنید و برایشان غذا و فیلم تهیه کنید. این دور هم نشینی ها زندگی تان را شاد تر خواهند کرد.
خودتان را از خانه بیرون بکشید
کسی نیست که با او به بیرون برود؟ خوب، کدام قانونی می گوید که نمی توانید تنهایی بیرون بروید؟! اگر می خواهید شاد باشید، باید خودتان را دوست داشته باشید و از وقت گذاشتن برای خودتان لذت ببرید.
به رستوران مورد علاقه تان بروید و غذای مورد علاقه تان را سفارش دهید. فیلمی را که چند وقت است به دنبالش بودید را ببینید. به سفری که همیشه آرزو داشتید بروید….
حتی اگر آدم اجتماعی هستید هم گاهی اوقات نیاز دارید با خودتان خلوت کنید و از تنها بودنتان لذت ببرید. با این کار، با فعالیت هایی که شما را واقعا خوشحال می کنند بیشتر آشنا می شوید.
یک لیست برای افکارتان درست کنید
فرض کنید در ایستگاه اتوبوس ۱۰ دقیقه وقت اضافی دارید. با آن چکار می کنید؟ گوشی مبایتان را در می آورید یا سررسیدتان را چک می کنید؟
بهتر است همیشه یک لیست کوتاه از خاطرات خوش یا چیزهایی را که مشتاقانه منتظر آنها هستید را در یک کاغذ کوچک به صورت لیست بنویسید. نوشتن این لیست به شما کمک می کند در زمان ناراحتی، افکارتان را راحت تر تغییر دهید و به چیز های مثبت فکر کنید. حتی در برخی از موارد، پس از احساس ناراحتی، می توانید یکی از کارهای لیست را به دلخواه انجام دهید تا حال و هوایتان عوض شود.
عادتهای سالانه برای شاد بودن
برای فکر کردن وقت بگذارید
ابتدای سال جدید، زمان خوبی برای متوقف کردن اشتباهات زندگی و ثبت لحضات خوب برای سال جاری است. مانند زمانی که با دوست صمیمی تان وقت می گذارید، زمانی را هم برای خودتان در نظر بگیرید تا درباره زندگی تان فکر کنید و ببینید می خواهید آن را چطور هدایت کنید. از خودتان بپرسید:
- حالت چطور است؟
- تا این لحظه چه کاری انجام داده ای؟
- آیا خوشحال تر از یک سال پیش هستی؟
در این مواقع باید حواستان باشد که نباید در چاه قضاوت خودتان بیفتید. هر اشتباهی که مرتکب شده اید تمام شده و باید آن را جبران کنید و از بروز دوباره اشتباهاتتان جلوگیری کنید. یک سال دیگر پیش رو دارید و این عالی است.
اگر متوجه شدید که در طول سال گذشته روحیه شما خیلی هم بهتر نشده، بهتر است با یک روانشناس یا مشاور ماهر صحبت کنید. ممکن است به افسردگی یا حتی بیماری جسمی خاصی مبتلا شده اید و به همین دلیل نمی توانید شاد باشید. در این صورت، با مصرف دارو و تغییر سبک زندگی تان، می توانید زندگی بسیار شاد و فعالی داشته باشید.
اهدافتان را دوباره ارزیابی کنید
همه مردم در هر زمانی در حال تغییرند. اگر آدم تغییر نکند با سنگ چه فرقی دارد؟ پس اینکه برخی می گویند که آدم ها عوض نمی شوند اشتباه است. اگر می خواهید شادی واقعی را تجربه کنید، همیشه باید هدف هایتان را مورد بررسی قرار دهید و در صورت نیاز اصلاحشان کنید. اگر رسیدن به چیزی در گذشته خوشحالتان می کرده، اما الان برایتان مهم نیست، باید دنبال چیز دیگری باشید.
از بدنتان مراقبت کنید
همیشه و همه جا شنیده اید که جسم آیینه روح است. این حرف کاملا درست است و شاد بودن شما به سالم بودن بدنتان مرتبط است. اگر سلامت جسمی شما به خطر بیفتد، احتمال اینکه شادی و خنده از لب هایتان جدا شود وجود دارد.
همانطور که برای شادتر بودنتان، از یک سری عادت ها پیروی می کنید، یادتان نرود که برای مراقبت از بدنتان هم، عادت های زیر را دنبال کنید:
- برای چکاپ سالانه به پزشک مراجعه کنید.
- اگر بیماری خاصی دارید، طبق دستور و توصیه های پزشکتان عمل کنید و داروهایتان را سر وقت مصرف کنید.
- هر چند ماه یکبار، برای چکاپ دندان هایتان به دندانپزشک مراجعه کنید.
- بینایی تان را نزد چشم پزشک بررسی کنید.
خودتان را از بند کینه رها کنید
حرف زدن درباره این موضوع خیلی راحت تر از عمل کردن به آن است! یادتان باشد که مجبور نیستید کار زشتی که در حقتان کرده اند را فراموش کنید. می توانید با بخشش، آن فرد را برای همیشه از زندگی تان کنار بگذارید تا روحتان آزاد و شاد باشد.
کینه ورزیدن و حرص خوردنتان باعث می شود از شاد بودن فاصله بگیرید و سلامتی تان به خطر بیفتد. شادی به شما کمک ویژه ای میکند.
اگر از کسی کینه دارید، حتی نیازی به آشتی کردن با او ندارید، فقط کافی است او را ببخشید و روابطتان را با او تمام کنید و به زندگی تان ادامه دهید و از آن لذت ببرید. شاد و سلامت باشد.
منبع:
https://www.healthline.com/health/how-to-be-happy
در انتها امیدواریم که از مطلب «۲۵ روش برای داشتن زندگی شادتر» خوشتان آمده باشد و نکات خوبی را از آن آموخته باشید. برای مشاهدهی سایر مطالب میتوانید به سامانه جامع سلامت و بهداشت هوران مراجعه کنید.
۹ , مهر ۱۳۹۹
عالی بود مرسی