۶ نکته تغذیه در بیماران خاص و بستری در بیمارستان
![](https://www.hooron.ir/wp-content/uploads/2020/10/hospital-food.jpg)
همان گونه که قبلاً نیز گفت شد تغذیه و رژیم نقش و تاثیر بسیار زیادی بر سلامت جسمی و روحی فرد دارند و کمک میکنند که فرد سلامتی خود را حفظ کرده و یا سلامتی از دست رفته خود را دوباره به دست آورد.
ازآنجاییکه برخی از افراد دارای رژیم غذایی مخصوص خود میباشند و یا در اثر بیماری ممکن است خوردن برخی از غذاها و مواد غذایی برای آنها مضر باشد، در بیمارستانها که تعامل بیشتری با بیماران دارند تغذیه خاص بیماران بیشتر مورد توجه قرار میگیرد.
اهمیت تغذیه در بیمارستان و بیماران خاص
به طور مثال فرض کنید که فردی در اثر سکته قلبی به بیمارستان ارجاع داده شده است این فرد در صورت خوردن غذای چرب در بیمارستان ممکن است دچار آسیبی جدی و برگشت ناپذیر شود و یا فردی را تصور کنیم که فردا قرار است عمل شود و خوردن غذاهای سفت برای آن مضر می باشد بنابراین نیاز است که به غذای آن توجه لازم و کافی شود.
معمولاً در بیمارستانها توجه بسیار زیادی به غذای بیماران میشود و پزشکان نیز برای هر فرد برنامه غذایی خاص آن فرد را تعیین میکنند.
کاهش استرس در بیمارستان
دوره بیماری یکی از دورههای پراسترس زندگی محسوب میشود و گاهی ممکن است به افسردگی منجر شود. همان گونه که قبلاً نیز گفته شد غذای مناسب نقش و تاثیر بسیار زیادی در کاهش استرس فرد دارد به همین دلیل بیماران برای کاهش استرس خود باید از غذاهای مناسب و مغذی که نقش و تاثیر بسیار زیادی در کاهش استرس دارند استفاده کنند.
کاهش خطرات مربوط با بیماری
ازآنجاییکه در بیمارستانها غذاهای فست فودی و همچنین غذاهای نامناسب مورد استفاده قرار نمیگیرد بنابراین خطرات مربوط با بیماری که از طریق غذاهای نامناسب افزایش مییابد در این دوره دچار کاهش میشود به طور مثال فردی که دچار بیماریهای قلبی شده است میتواند با عدم مصرف غذاهای چرب که نقش و تاثیر بسیار زیادی در بیماریهای قلبی دارند امید به زندگی خود را افزایش دهد.
کاهش مصرف غذاهایی که قند زیادی دارند
معمولاً در بیمارستانها غذاهای مورد استفاده قرار میگیرند که دارای قند پایین بوده و برای تمامی افراد مناسب باشد زیرا غذاهایی که قند زیادی دارند میتواند برای افراد دیابتی و یا افراد حساس به غذاهای قندی مضر باشد و در ابتلای هرچه بیشتر بیماران به بیماریهای مرتبط کمک کند.
عدم مصرف غذاهای قندی این بیماران کمک میکند که هرچه سریعتر سلامت دوباره خود را بدست آورند و از بیماری رهایی یابند.
عدم مصرف نوشابه
نوشابه من نوشیدنیهای گازدار بسیار برای بدن مضر بوده و علاوه بر تاثیر بر پوکی استخوان در آسیب دیدن معده نیز مؤثر می باشند. عدم استفاده از این نوشیدنیها در بیمارستانها به بیماران مرتبط کمک میکند که هرچه سریعتر سلامت خود را بدست آورده و از بیماری رهایی یابند.
جدی گرفتن صبحانه و وعده های تغذیه
یکی دیگر از نکاتی که منجر به آسیب دیدن فرد می شود نادیده گرفتن وعده غذایی صبحانه و یا حذف یکی از وعدههای غذایی میباشد که علاوه بر آسیب رساندن به معده ممکن است در مبتلا فرد به سایر بیماریها نیز موثر باشد. معمولاً در بیمارستانها تمامی وعدههای غذایی جدی گرفته شده و صبحانه کافی و سالم به بیماران داده میشود.خوردن یک صبحانه سالم و کافی به بیماران کمک میکند که هرچه سریعتر بر استرس و افسردگی خود غلبه کرده و هرچه سریعتر سلامت خود را بیابند.
هر بیمار یک غذا
بقراط بهعنوان یکی از پزشکان برجسته در تاریخ تعیین کرد که غذاها نقش و تاثیر بسیار زیادی بر سلامت فرد داشته و باید در بیمارستانها رژیمهای غذایی خاص مورد استفاده قرار گرفته و در کنار تمامی درمانها رژیم درمانی نیز به کار گرفته شود. دانشمندان برجسته زیادی درباره تاثیر رژیم و غذاها در سلامت فرد تحقیق و پژوهش کردهاند و دریافتهاند که غذاها و رژیم مناسب نقش و تاثیر بسیار زیادی در سلامت روانی و جسمی فرد داشته و میتواند در شادابی و سلامت بیشتر افراد موثر واقع شود.
دانشمندان معتقد اند که باید در بیمارستانها توجه بسیار جدی بر روی غذاها و رژیم بیماران صورت گیرد و نباید برای تمامی بیماران یک برنامه غذایی در نظر گرفته شود. این افراد معتقدند که برخی از غذاها نقش و تاثیر بسیار زیادی بر روی بهبود هرچه سریع تر بیماری داشته و میتواند روند پیشرفت بیماری را کاهش دهد.
برخی از بیماران به یک ماده غذایی بسیار بیشتر از سایر مادههای غذایی نیاز دارند بنابراین باید به مصرف آن ماده غذایی بیشتر توجه شود برای مثال در افرادی که دچار کم خونی می باشند مصرف پروتئینها و گوشت و سبزیجات بسیار مؤثر بوده و میتواند در کاهش کمخونی آنها نقش داشته باشد بنابراین طرح بیمارستانها به این افراد توجه لازم و کافی شود و رژیم تغذیهای متناسب با آنها برایشان در نظر گرفته شود.
تاثیرات منفی برخی از مواد مغذی بر روی برخی افراد
سالانه افراد بسیار زیادی به دلیل حساسیت و یا مسموم شدن به بیمارستانها مراجعه میکنند برای مثال در فردی که حساسیت به گندم دارد ممکن است غذاهای درست شده و گندم و یا سایر ترکیبات گرمتون موجب تشدید بیماری و حساسیت او شود بنابراین کادر درمانی باید به این نکته توجه کافی و لازم داشته باشند و غذایی مختص این فرد را برای او مهیا کنند که کمترین تاثیر را در حساسیت او داشته باشد.
کنترل چاقی و یا لاغری با تغذیه
یکی دیگر از مواردی که باید به آن توجه شود این است که برخی از افراد ممکن است دراثر بیماری دچار چاقی شدید و یا لاغری شدید شوند در اینگونه افراد باید یک برنامه غذایی متناسب با آنها در نظر گرفته شود تا با کنترل لاغری و چاقی آنها عوارض بیماری شان کاهش یابد.
کنترل و اصلاح تغذیه این افراد میتواند نقش و تأثیرات بسیار زیادی در بهبود و روند کاهش میهمانی آنها داشته باشد و کمک کند که آنها هرچه سریعتر از بیمارستان ترخیص شوند.
نتیجه گیری
از آنجاییکه تغذیه و رژیم نقش و تاثیر بسیار زیادی بر سلامت و بیماری فرد دارد بنابراین لازم است که شما نیز به تغذیه و رژیم خود توجه کافی داشته باشید و در صورت لاغری و یا چاقی شدید با مراجعه به متخصص تغذیه و یا مشاوره رژیم درمانی چاقی و یا لاغری خود را در کمترین زمان ممکن رفع نمایید زیرا چاقی و یا لاغر می شوید ممکن است زمینهساز بیماریهای بسیاری شود.
در انتها امیدواریم که از مطلب «بادرنجبویه، ۱ گیاه همه فن حریف!» خوشتان آمده باشد و نکات خوبی را از آن آموخته باشید. برای مشاهدهی سایر مطالب میتوانید به سامانه جامع سلامت و بهداشت هوران مراجعه کنید.
۲۶ , مهر ۱۳۹۹