۴ راه مقابله با ترس در کمترین زمان ممکن-هوران

۴ راه مقابله با ترس در کمترین زمان ممکن

راه های مقابله با ترس در کمترین زمان ممکن

مهم نیست که هراس شما از چه چیزی است یا چطور در درونتان بوجود آمده است؛ مقابله با ترس و کنار گذاشتن آن بسیار سخت است.

در واقع ترس چیز خوبی است؛ زیرا در برخی مواقع به شما کمک می کند که ارزش زندگی و زنده بودنمان را بیشتر درک کنید. نداشتن ترس تحت هر شرایطی، احتمالا باعث کشته شدن شما می شود. اما هراس زیاد هم ممکن است زندگیتان را نابود کند. بنابراین، مهم است که یاد بگیرید آن را کنترل کنید و اجازه ندهید شما را کنترل کند.

 

ترس

فرض کنید در یک آسانسور هستید و دچار حمله ترس شده اید. آیا واقعا قرار است بمیرید؟ خیر. در این مواقع مغز شما، به شما می گوید که زندگیتان در خطر است اما واقعا چنین نیست.


برای مقابله با ترسم چه باید بکنم؟

ترس مثل یک قلدر واقعی است و می تواند شما را مجبور کند که دنیایتان را کوچک و کوچکتر کنید و در نهایت خانه نشین شوید. افرادی که دچار هراس می شوند، افراد ضعیفی نیستند. ممکن است یک فرد نظامی، از راه رفتن روی یخ بترسد و یا یک آهنگر قهار، از یک بره کوچک فرار کند.

برای از بین بردن ترستان، باید دلتان را به دریا بزنید و با هراس هایتان روبرو شوید. اگر از سگ و گربه وحشت دارید، با آشنایانی که از این حیوانات خانگی نگهداری می کنند بیشتر مراوده کنید و از آن ها بخواهید حیوان را به آرامی به شما نزدیک کند. با اولین نوازش حیوان، خواهید دید چیزی که از آن می ترسیدید توهمی بیش نبوده. اگر ترستان فوق العاده شدید است، باید علاوه بر مواجه شدن با دلیل ترستان، از تکنیک هایی برای مقابله با اضطراب استفاده کنید.

به طور مثال، تمرینات تنفسی، تجسم، ذهن آگاهی، مراقبه  و هیپنوتیزم بسیار مفیدند و خیلی هم کارا هستند. با این تکنیک ها، افکار تحریف شده تان را به چالش می کشید.

ترس از عنکبوت، ترس از پرواز و هراس از رانندگی در بزرگراه (که معمولا بعد از تصادف به وجود می آید) از عمده ترین ترس های افرادی است که به روانپزشکان مراجعه می کنند.


مقابله با ترس به وسیله ذهن آگاهی

ذهن آگاهی روشی است که شما را از شر خیالات و توهمات منفی خلاص می کند و به دنیای واقعی برمی گرداند. اکثر اوقات، هراس های ما به خاطر تصورات اشتباه ماست. فکر می کنیم که اگر سگ یا گربه ای به ما نزدیک شد، قصد کشتن ما را دارد و یا وقتی در آسانسور قرار می گیریم، سقوط می کنیم.

بشتر ببینید
روانشناسی ازدواج چه کمکی به ما می کند؟ 3 نکته اساسی

با استفاده از ذهن آگاهی، می توانید با واقعیات زندگی و هراس هایتان آشنا شوید و آن ها را به راحتی کنار بزنید. قبل از انجام ذهن آگاهی، باید بدانید که هوشیاری و تفکرات شما دستکاری شده اند؛ بنابراین هدفتان این است که تفکراتتان را بیدار کنید و دیگر دچار توهمات نشوید. برای انجام ذهن آگاهی مراحل ساده ای را باید رعایت کنید.

ترس

اول از همه، در طول روز چندین بار به آرامی نفس بکشید و ذهنتان را از فکر خالی کنید. در مرحله بعد، باید کارهای روزانه تان را به دقت بررسی کنید. مثلا زمانی که به آسمان نگاه می کنید، به این فکر کنید که این لحظه واقعی است. به در، دیوار، دستانتان، خودتان در آینه و هر چیزی که می بینید دقت کنید و سرسری از آن نگذرید.

پس از منظم کردن تنفستان، به حواس ۵ گانه تان دقت کنید. به بوها دقت کنید، صداهایی که می شنوید را با دقت گوش بدهید، چیز هایی که اطرافتان می بینید را لمس کنید … یادتان باشد در طول تمامی این مراحل، باید به زمان حال و اکنون دقت کنید و به خودتان یادآوری کنید که دارید در همین لحظه زندگی می کنید.

 


مقابله با ترس به وسیله مراقبه

مراقبه یکی از روش هایی است که نقش مهمی در دستیابی به آرامش دارد. با استفاده از مراقبه، توجه و تمرکز شخص به دنیای درونش کشیده می شود و اجزای بدنش را به آرامش می رساند. اگر به دنبال روش بی دردسری برای مقابله با هراس می گردید، مراقبه را انتخاب کنید.

در ابتدا باید هدفتان از انجام مراقبه را مشخص کنید و به رسیدن به هدفتان ایمان داشته باشید. در مرحله بعد، باید مکان مراقبه را به درستی انتخاب کنید. اتاق ساکت و آرامی پیدا کنید و یک زیر انداز نرم و راحت را در قسمتی از اتاق که برایتان خوش آیند تر است پهن کنید. تمام وسایل الکتریکی اطرافتان را خاموش کنید و در صورت نیاز، برای روشن تر شدن نور اتاق، شمع روشن کنید. می توانید یک موسیقی ملایم را پخش کنید.

بشتر ببینید
اهمیت دوران آشنایی قبل از ازدواج برای 2 طرف رابطه

حالا نوبت انجام مراقبه است. چشمانتان را ببندید و به آرامی دم و بازدم را انجام دهید. بر روی تنفستان تمرکز کنید تا به حالت منظم در بیاید. حالا نوبت تمرکز کردن بر روی بدنتان است. به تمام جزئیات حرکت بدنتان دقت کنید: ضربان قلب، صدای تنفس و… این کار را تا زمانی ادامه دهید که بتوانید صدای آرامش بدنتان را بشنوید و آن را احساس کنید.

قبل از مراقبه یادتان باشد که زمانی برای این کار تعیین کنید. مدت زمان متوسط مراقبه بین نیم الی ۱ ساعت است. البته زمان آن بستگی به خودتان دارد و می توانید تا هر زمانی که خواستید، این کار را برای مقابله با هراس تان انجام دهید.

 


مقابله با ترس با هیپنوتیزم

یکی از تکنیک های مقابله با هراس، هیپنوتیزم است. هر كسی میزان هراس متفاوتی دارد. این ترس می تواند مربوط به حوادث یا تفکرات اخیر باشد، یا به سال های خیلی خیلی دور برگردد. نکته جالب در مورد هیپنوتیزم این است که برای مقابله با ترستان، مجبور نیستید آسیب روحی را دوباره تجربه کنید. با کمک هیپنوتیزم، به ضمیر ناخودآگاه برمی گردید و از نقاط قوت درونی تان برای حل مشکل یا نگرانی ای که باعث ترس شما شده استفاده می کنید.

فرد هیپنوتیزم شونده، همیشه این اختیار را دارد که کاری که از آن خوشش نمی آید را انجام ندهد و یا خاطره ای که باعث بد شدن حالش می شود را مرور نکند. متخصصانی که در این زمینه فعالیت می کنند، به خوبی آموزش دیده اند تا بتوانند به افراد آسیب دیده کمک کنند.

آن ها قبل از اینکه فرد را به چالش بکشند، او را کاملا آرام می کنند. سپس به او یک تلنگر می زنند، هراس را شبیه سازی می کنند و واکنش هیپنوتیزم شونده را کنترل و هدایت می کنند. زمان کوتاهی بین شبیه سازی ترس و واکنش فرد وجود دارد. مربی هیپنوتیزم از این زمان کوتاه برای کمک به فرد و به آرامش رسیدن او استفاده می کند تا ریشه های ترس را با جایگزین کردن افکار مثبت از بین ببرد.


مقابله با ترس به کمک نفس کشیدن

مربیان هیپنوتیزم از این روش برای آرام کردن مراجعه کنندگانشان استفاده می کنند. اگر گاه و بی گاه دچار ترس و هراس شدید می شوید، شب ها خوابتان نمی برد و با خیلی از مواردی که به خاطر اضطراب و نگرانی، زندگی تان مختل کرده اند مواجه شده اید، می توانید با کمک تمرین تنفسی واگ، سیستم عصبی واگ بدنتان را به مرور زمان، آرام و آرامتر کنید.

بشتر ببینید
25 عادت برای داشتن زندگی شادتر

عصب واگ برای پیام رسانی به مغز، به نحوه تنفس شما گوش می دهد و هر پیامی را که نفستان می دهد، به مغز و قلبتان می فرستد. به عنوان مثال، تنفس آرام باعث کاهش اکسیژن در عضله قلب (میوکارد) می شود و ضربان قلبتان کاهش می یابد. بنابراین، وقتی آرام نفس می کشید، قلب کند تر می تپد و بدنتان ریلکس تر می شود.

تمرین تنفسی واگ به صورت زیر است:

  • به مدت چهار ثانیه، هوا را از طریق بینی وارد شش ها کنید.
  • برای دو ثانیه نفستان را نگه دارید.
  • سپس به مدت هشت ثانیه، از طریق دهانتان به آرامی هوا را خارج کنید.
  • برای تاثیر گذاری بیشتر، این کار را ۳ الی ۱۰ بار تکرار کنید.

ترس

نکته: برای رسیدن به حداکثر میزان تاثیر این روش، هر ۹۰ دقیقه یکبار آن را انجام دهید.

 


نتیجه‌گیری

گاهی اوقات، برخی از مردم از اشیا، تعاملات اجتماعی یا قرار گرفتن در برخی موقعیت ها می ترسند. شدت این هراس ها در افراد متفاوت است و بستگی به میزان تعاملات افراد با ترسشان و شیمیایی مغزشان دارد.

در برخی مواقع، هراس می تواند زندگی تان را محدود کند و کنترل آن را در دست بگیرد. هر چه ترس شما بیشتر باشد، اختیاراتتان کمتر است. برای مقابله با ترس تان، باید با یک درمانگر، درباره یادگیری استراتژی های مقابله با هراس (مانند تمرینات تنفسی، گفتگو با خود و…) برای مواجهه و غلبه بر ترس تان صحبت کنید.

یادتان باشد که مقابله با ترس، یک جنگ همیشگی در طول زندگی ماست. همیشه و همه جا، عواملی وجود دارند که باعث ترس ما می شوند. برای مقابله با این ترس ها، نیاز به یک متخصص و راهنمای کاربلد داریم. تمرینات و روش هایی که مربی تان توصیه می کند را به دقت انجام دهید و همیشه امیدوار باشید که می توانید ترس هایتان را شکست دهید.


منبع:

http://lifestylemagazineonline.com/articles/healthbeauty/ma20-health-beauty.html


در انتها امیدواریم که از مطلب «۴ روش غلبه بر ترس در کمترین زمان ممکن» خوشتان آمده باشد و نکات خوبی را از آن آموخته باشید. برای مشاهده‌ی سایر مطالب می‌توانید به سامانه جامع سلامت و بهداشت هوران مراجعه کنید.


۱۶ , مهر ۱۳۹۹
یکدوسهچهارپنج
Loading...
در حال حاضر شما در وب سایت عضو نیستید