۱۰ فایده و خطر موز-هوران

۱۰ فایده و خطر موز

موز یکی از محبوب ترین میوه‌ها در سراسر جهان است. این میوه حاوی مواد مغذی مهمی است که می‌تواند از سلامتی ما محافظت کند

خوردن موز به درمان فشار خون کمک کرده و خطر سرطان را کم کند.

در این مقاله،می خواهیم به فواید این میوه خوشمزه بپردازیم و با معرفی این میوه و خطراتی که ممکن است برای ما داشته باشد، بیشتر آشنا شویم. با ما همراه باشید…


فواید موز

در این قسمت، به فواید موز و تاثیر آن بر روی سلامتی می‌پردازیم…

موز


درمان فشار خون

پزشکان متخصص قلب، به مردم توصیه می‌کنند که نمک و سدیم کمتری مصرف کنند و میزان مصرف پتاسیم را افزایش دهند. پتاسیم به کنترل فشار خون و کمتر کردن فشار بر روی سیستم قلبی عروقی کمک کند.

یک موز متوسط ​​تقریباً ۹٪ از نیاز روزانه پتاسیم افراد را تأمین می‌کند.


کمک به درمان آسم

مطالعه ای که در سال ۲۰۰۷ انجام شده بود، نشان داد که خوردن موز می‌تواند از بروز خس خس و تنگی نفس در کودکان مبتلا به آسم جلوگیری کند. یکی از دلایل این تاثیر، می‌تواند وجود آنتی اکسیدان و پتاسیم در موز باشد. با این حال، برای تأیید این موضوع، به تحقیقات بیشتری نیاز است.


کمک به درمان سرطان

تحقیقات آزمایشگاهی نشان داده است که لکتین (پروتئینی که در موز وجود دارد) می‌تواند از رشد سلول های لوسمی جلوگیری کند.

لکتین یک آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان‌ها به بدن کمک می‌کنند مولکول های معروف به “رادیکال های آزاد” را نابود کنند. تجمع بیش از اندازه رادیکال های آزاد در بدن، می‌تواند باعث آسیب به سلول‌ها شده و پس از مدتی، فرد دچار سرطان شود.

به نظر مي رسد كودكاني كه موز ، آب پرتقال يا هر دو را مصرف مي كنند، كمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان خون قرار دارند.

موز


سلامت قلب

این میوه حاوی فیبر، پتاسیم، فولات و آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین C است. همه اینها از سلامت قلب محافظت می‌کنند.

یک بررسی در سال ۲۰۱۷ نشان داد افرادی که در رژیم غذایی شان مقدار زیادی فیبر وجود دارد، در مقایسه با افرادی که فیبر کمتری مصرف می‌کنند، کمتر در معرض خطر بیماری های قلبی عروقی قرار دارند.

بشتر ببینید
ارزیابی وضعیت سلامت سیستم قلبی عروقی در منزل

همچنین، میزان لیپوپروتئین (LDL) یا کلسترول “بد” در افرادی که فیبر زیادی مصرف می‌کنند بسیار کمتر است.


دیابت

خوردن فیبر می‌تواند به کمتر شدن سطح قند خون بدن کمک کند. از این رو، پزشکان به افرادی که مبتلا به دیابت هستند، توصیه می‌کنند که میوه هایی مانند این میوه را در رژیم غذایی شان قرار دهند.

علاوه براین، تحقیقات نشان داده که خوردن یک رژیم غذایی با میزان فیبر بالا، می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد و اندازه قند خون در کسانی مبتلا به این بیماری هستند را کمتر کند.


کمک به حفظ سلامت دستگاه گوارش

این میوه حاوی آب و فیبر است که هر دو این مواد، به سلامتی دستگاه گوارش کمک می‌کند. یک موز متوسط ​​تقریباً ۱۰٪ فیبر مورد نیاز روزانۀ هر فرد را تأمین می‌کند.

علاوه بر این، افرادی که به اسهال دچارند، می‌توانند در کنار موادی مانند نان، برنج، سیب و … یک عدد از این میوه مصرف کنند.

اسهال می‌تواند منجر به از دست دادن آب و الکترولیت هایی مانند پتاسیم شود. مصرف این میوه به جبران این مواد کمک می‌کند.

بر اساس مطالعه ای که در سال ۲۰۱۲ انجام شد، غذاهایی که دارای فیبر بالا هستند، می‌تواند باعث نفخ شکم، گاز و گرفتگی معده در افراد مبتلا به بیماری التهابی روده (IBD) شود. با این وجود، این میوه می‌تواند باعث بهبودی فرد شود و به دستگاه گوارش او کمک کند.


حفظ سلامت حافظه و تقویت روحیه

این میوه حاوی تریپتوفان (یک نوع آمینو اسید) است و می‌تواند به حفظ سلامت حافظه، تقویت توانایی یادگیری و به خاطر سپردن فرد و بهتر شدن رفتار او کمک کند.


موز و پتاسیم

موز پتاسیم زیادی دارد. پتاسیم به حفظ سطح مایعات در بدن کمک می‌کند و حرکت مواد مفید و مواد زائد را به داخل و خارج سلول‌ها تنظیم می‌کند.

پتاسیم همچنین به انقباض ماهیچه‌ها و سلول های عصبی کمک می‌کند تا وظایفشان را خوب انجام دهند، ضربان قلب را به طور منظم حفظ می‌کند و می‌تواند تاثیر بد سدیم بر فشار خون را کمتر کند.

بشتر ببینید
علل و درمان کاهش میل جنسی مردان

علاوه بر این، پتاسیم می‌تواند جلوی تشکیل سنگ کلیه را بگیرد.

یک موز متوسط ​​حاوی ۴۲۲ میلی گرم پتاسیم است.

بهتر است سعی کنید پتاسیم را از منابع غذایی مانند موز دریافت کنید، و یا می‌توانید مکمل های خوراکی آن را از داروخانه‌ها خریداری کنید.


جدول ارزش تغذیه

جدول زیر مقدار هر ماده مغذی در یک موز متوسط ​​و میزان نیاز روزانه افراد به آن ماده را نشان می‌دهد.

مواد مغذی به تعداد در یک موز متوسط نیاز روزانه بزرگسالان
انرژی (کالری) ۱۰۵ ۱۸۰۰ – ۳۰۰۰
کربوهیدرات (گرم) ۲۷، شامل ۱۴.۴ گرم قند ۱۳۰
فیبر (گرم) ۳.۱ ۲۵.۲–۳۳.۶
پروتئین (گرم) ۱.۳ ۴۶–۵۶
منیزیم (میلی گرم) ۳۱.۹ ۳۲۰-۴۲۰
فسفر (میلی گرم) ۲۶ ۷۰۰
پتاسیم (میلی گرم) ۴۲۲ ۴۷۰۰
سلنیوم (میکروگرم) ۱.۹ ۵۵
کولین (میلی گرم) ۱۱.۶ ۴۲۵-۵۵۰
ویتامین C (میلی گرم) ۱۰.۳ ۷۵–۹۰
فولات (میکروگرم) ۲۳.۶ ۴۰۰
کاروتن بتا (میکروگرم) ۳۰.۷ —–
آلفا کاروتن (میکروگرم) ۲۹.۵ —–

 

آلفا و بتا کاروتن، سلنیوم، کولین و ویتامین C همگی دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند.


موز در رژیم غذایی

موز تازه در تمام طول سال در دسترس است. برخلاف برخی میوه‌ها، این میوه پس از چیدن شروع به رسیدن می‌کند و با قرار گرفتن در دمای اتاق، بعد از مدتی آمادۀ مصرف شود. برای اینکه سریعتر برسد، می‌توانید آنها را در یک کیسه کاغذی نگهداری کنید.

موزهایی که در یخچال قرار می‌گیرند دیرتر رسیده و آمادۀ مصرف می‌شوند. پوست خارجی این میوه در یخچال سیاه می‌شود، اما خود این میوه تا مدت بیشتری سالم می‌ماند.

موز


نکاتی برای سرو و غذا خوردن

  • برای درست کردن یک صبحانه مقوی، یک عدد موز قطعه قطعه شده را به غلات صبحانه یا بلغور جو دوسر اضافه کنید و آن را میل کنید.
  • موز رسیده را له کرده و به جای کره یا روغن، بر روی غذاهایی که در فر می‌پزند، رومال کنید.
  • موز له شده را به مافین، کلوچه و کیک اضافه کنید تا طعم شیرین طبیعی داشته باشد.
  • موز را به اسموتی اضافه کنید.
  • برای یک میان وعده سالم و قابل حمل، یک عدد موز را به محل کار یا مدرسه خود ببرید و آن را میل کنید.
بشتر ببینید
اختلالات تغذیه ای در دوران کرونا

سایر محصولات موز

این میوه به صورت چیپس و پودر در فروشگاه‌ها قرار دارد. بهتر است قبل از خرید این محصولات، برچسب اطلاعات آن را مشاده کنید، زیرا برخی از آن‌ها، حاوی شکر یا نمک اضافی هستند.

پلانتین پسر عموی خوش طعم این میوه است که در آمریکای مرکزی محبوب است. قبل از خوردن این میوه، باید آن را بپزید و سپس مصرف کنید.


خطرات موز

مصرف بیش از اندازه این میوه برای برخی افراد خطرناک است. برخی از خطرات این میوه محبوب، شامب موارد زیر است:

بتا-بلاکرها

افرادی که برای درمان مشکلات قلبی شان از دارو های بتابلاکر استفاده می‌کنند، باید قبل از مصرف این میوه، با پزشکشان مشورت کنند؛ زیرا این میوه، می‌تواند بر روی اثر گذاری این دارو‌ها و تنظیم سطح پتاسیم خون تاثیر بگذارد.

علاوه بر این، مصرف زیاد پتاسیم برای کسانی که دچار مشکلات کلیوی هستند خطرناک است. اگر کلیه‌ها نتوانند پتاسیم اضافی را از خون خارج کنند، ممکن است فرد با خطر مرگ روبرو شود. این افراد، باید در مصرف موز احتیاط کنند.


آلرژی

مصرف این میوه در برخی افراد می‌تواند باعث بروز واکنش آلرژیک به نام آنافیلاکسی شود. اگر پس از مصرف این میوه، دچار خارش، کهیر، تورم، خس خس سینه، یا مشکل در تنفس شده اید، باید بلافاصه به اورژانس بیمارستان مراجعه کنید، زیرا این واکنش آلرژیک بسیار خطرناک است.


میگرن

مصرف این میوه در برخی افراد باعث ایجاد میگرن می‌شود.


نتیجه گیری

موز یک میوه محبوب است که حاوی مواد مغذی ضروری است و به سلامت فرد کمک می‌کند.

باید این نکته را در نظر گرفت که اگرچه مواد مغذی موجود در موز می‌توانند سلامتی را تقویت کنند و از بیماری‌ها پیشگیری کنند، اما خوردن آن برای همه بی خطر نیست.

با این حال، داشتن یک رژیم غذایی غنی از میوه‌ها و سبزیجات تازه، نیاز های بدن ما به مواد مغذی را جبران می‌کند و باعث حفظ سلامتی مان می‌شود.

https://www.medicalnewstoday.com/articles/271157#risks


۲۸ , مهر ۱۳۹۹
یکدوسهچهارپنج
Loading...
در حال حاضر شما در وب سایت عضو نیستید