درمان ۶ بیماری حاد و مزمن با گیاه و تخم تره
تره ازجمله سبزی های معروف و خوردنی است که ساقه ندارد و برگ های آن دراز و تا خورده است و با نام (( گندزدا)) نیز خوانده می شود. حدود ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد، تره بخشی از رژیم غذایی مصر باستان بود. نمونه های خشک شده و کنده کاری هایی که تره را به تصویر می کشند در مکان های باستان شناسی در مصر پیدا شده است. تره از نظر خواص خوراک و شفا و درمان شبیه سیر و پیاز است، ولی طعم و بوی آن ملایم تر از آن ها است و دهان را خوش بو می کند.
طبع گیاه تره چیست؟
تره و تخم تره هر دو دارای مزاجی گرم و نسبتا خشک هستند و افرادی که دارای مزاج سرد می باشند می توانند به راحتی آن را مصرف کنند.
تره جادویی برای درمان بیماری های حاد و مزمن مانند:
- طحال: تره ناراحتی و مشکلات طحال را برطرف می کند.
- مصرف تره تازه برای رفع یبوست دائمی،ترش کردن خوراک و سوء هاضمه ،رفع چاقی و رفع و تسکین درد مفاصل و نقرس مفید است.
- مصرف سوپ یا شربت تره برای معالجه تمام بیماریهای حاد و مزمن دستگاه تنفسی اثر شفابخش دارد. مثلاً در درمان گلودرد، گرفتگی صدا و سیاه سرفه مفید بوده و اثر خلط آور دارد و در این موارد اضافه کردن کمی عسل به آب تره و مصرف آن مفید تر است.
- تره از سبزیهای مدر( ادرار آور) است و لذا خوردن سوپ یا شربت تره و یا جوشانده ۴ گرم تخم تره در یک لیتر آب برای حبس البول، آب آوردن بافت ها، دفع سنگ کلیه و تسکین قولنج مفید است.
- اگرتره را پخته و نیم گرم از آن را در محل بواسیر قرار دهند اثر شفابخش دارد. همچنین خوردن پانزده گرم آب تره خام خونریزی بواسیر را قطع می کند.
- تره ملین، مقوی هاضمه و پیشاب آور است.
- تره دارای مقدار زیادی آهن است و ویتامین (( ث)) نیز به مقدار زیادی در برگ های سبز آن وجود دارد. در هنگام تابستان ویتامینهای ب ۱ و ب ۲در تره یافت می شود که دارای کاراتین نیز است.
- جوشانده تره در رفع ذات الریه و رسوبات ادراری کمک زیادی می کند.
- مصرف جوشانده و شربت تره، در موارد گرفتگی صدا، زکام ،سرفه ،برونشیت و تمامی اختلالات حاد دستگاه تنفسی مؤثر است.
- انواع تره فشارخون را پایین می آورند و خوردن آن ها برای معالجه تمامی عفونتهای مفید است.
- در کاربرد خارجی، اگر تره به صورت له شده بر روی محل گزیدگی زنبور قرار گیرد، باعث تسکین درد می شود .
- خوردن ۹ گرم تخم تره بودار در روز، برای درمان اسهال مزمن و نفخ شکم مفید است.
- ضماد (مرهم) تخم تره ،برای معالجه کک مک، معالجه پیسي و تسکین دردهای عصبی و تحریکات جلدی اثر شفابخش دارد.
- جگر را باز می کند و محرک اشتها و مقوی کمر، کلیه مثانه است.
- بوداده تخم تره به تنهایی قاطع اسهال مزمن و پیچش معده است.
- بادشکن بوده و بخور آن جهت بواسیر نافع است.
- ضماد عصاره بذر تره بر جای نیش حشرات و افعی و پاک کردن کک و مک و آثار جلدی مفید است.
خواندن این مطلب را نیز از دست ندهید : بادرنجبویه، ۱ گیاه همه فن حریف!
برای کاهش اثرات تره چه نوع مصلحی پیشنهاد می شود؟
طبق قوانین طب سنتی ایرانی گیاه کاسنی و گشنیز بهترین مصلح های تره هستند.
تره یا تخم تره را با چه مواد خوراکی مصرف کنیم بهتر است؟
- خوردن تره که در سرکه پرورده شده باشد، برای دفع سنگ کیسه صفرا و تورم طحال مفید است.
- برای بند آمدن خونریزی بینی، چند قطره مخلوط از آب تره با سرکه را در بینی بچکانید. بعد از آن به سرعت می بینید که خوریزی بینی بند مي آيد.
- مالیدن آب تره یا له کردن آن بر روی پوست برای درمان کهیر و رفع خارش مخصوصاً اگر با سماق مخلوط شود مؤثر است.
- مخلوط آب تره و سماق را چنانچه بر روی زگیل بمالند، اثر شفابخش خواهد داشت.
- خوردن دو مثقال تخم تره با دو مثقال “گیاه مورد” درمان امراض ناشی از مزاج سرد و بند آوردن خوریزی است.
- بخور بذر تره با موم و قطران، درد دندان را تسکین می دهد و پوسیدگی آن را راکد می کند.
- چنانچه بذر تره را بکوبید و داخل سرکه بریزید ترشی آن را از بین می برد و این بعلت زیادی املاح قلیایی آن است .
چه کسانی نباید تره بخورند؟
- تره به واسطه داشتن سلولز، نفخ آور است. لذا برای اشخاصی که مبتلا به اختلالات روده هستند چندان خوب نیست.
- افرادی که دچار اختلالات خواب هستند، نباید این گیاه و مشتقات آن را زیاد مصرف کنند، زیرا باعث تشدید آشفتگی خواب می شود.
- افرادی که دارای مزاج گرم هستند
- افرادی که دچار تاری دید و ضعف شدید چشم هستند
- افرادی که طبع سودایی دارند
خواندن این مطلب را نیز از دست ندهید : پنجه شیطان؛ گیاهی شفابخش!
نحوه استفاده از تره و تخم تره در غذا
- برای یک ناهار خوشمزه و خوش طعم می توانید پای مرغ و تره را به همراه سالاد در کنار تخم تره سرو کنید. تکه های مرغ و تره خرد شده را در ماهیتابه بپزید، مقداری شیر بدون چربی و خامه سبک به آن اضافه کنید، جعفری و گشنیز خرد شده بریزید و مخلوط را بگذارید که خوب بپزد.
- تره ساده و خوشمزه برای همراهی یک غذای حاوی ماهی یا گوشت نیز مناسب خواهد بود. برای این کار تره را برش بزنید خرد کنید و در مقداری روغن زیتون بپزید تا نرم شود، فلفل و جوز هندی تازه رنده شده را روی آن بریزید و میل کنید.
- تره سرخ شده را با تخم مرغ مخلوط کنید و همراه با گوشت روی نان تست بریزید و سپس با گوجه فرنگی یا ماهی سالمون دودی سرو کنید.
- تره خام خرد شده و یا تخم تره را در سالادی از گوجه فرنگی رسیده، خیار و زیتون که با روغن زیتون ، فلفل و گیاهان تازه مزه دار شده بریزید و نوش جان کنید.
- این سبزی را می توان همراه با سبزی خوردن نیز مصرف کرد.
آیا مصرف تره و تخم تره در بارداری مجاز است؟
سبزیجات برای سلامتی بیشتر انسان ها ضروری است. آن ها در دوران بارداری نیز به همان اندازه مفید هستند. خوردن تره در دوران بارداری امکان هضم و انتقال مناسب را فراهم می کند تا یبوست ایجاد نشود. سبزیجات همچنین مواد مغذی بسیار اساسی مانند فولات یا ویتامین B9 را فراهم می کنند. فولات ها باعث بسته شدن خوب نخاع جنین می شوند. خاصیت تره همچنین تأمین آب، ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و بسیاری از موارد ضروری دیگر خواهد بود.
خواندن این مطلب را نیز از دست ندهید : معجزه ای به نام شاه تره با ۶ خاصیت اعجب انگیز!
نتیجه گیری
با این حال، خوردن تره و تخم تره به شما امکان می دهد مقدار کافی آهن دریافت کنید، که به خصوص برای گیاهخواران بسیار ضروری خواهد بود. تره معادل یک قرص فوق العاده مولتی ویتامین معدنی است. یک منبع غیر لبنی کلسیم (۵۵ میلی گرم در فنجان) می باشد که برای رشد استخوان های جنین شما ضروری است. به علاوه، کلسیم آن ممکن است به مقابله با برخی علائم رایج بارداری، از جمله تحریک پذیری و دردهای کمر و پا کمک کند. به یاد داشته باشید که در مصرف آن هنگام بارداری اصلا زیاده روی نکنید.
این مطالب را هم از دست ندهید :
۱. رهایی از بیماریها با مصرف زردچوبه
۲. گیاهی که بیماریهایتان را یکجا درمان می کند
۳. وزنتان را با چای زنجبیل کم کنید
منابع
- کتاب القانون فی الطب ابن سینا
- https://www.betterhealth.vic.gov.au/health/ingredientsprofiles/Leeks
- https://www.parents.com/pregnancy/my-body/nutrition/15-pregnancy-power-foods1/#:~:text=Leeks%20are%20the%20vegetable%20equivalent,and%20back%20and%20leg%20pains.
- https://eat-pregnant.com/can-i-eat-leeks-when-pregnant/
۲۳ , آبان ۱۳۹۹