این ۳ مورد خوراکی را هرگز خام نخورید!-هوران

این ۳ مورد خوراکی را هرگز خام نخورید!

متخصصان تغذیه لیستی از محصولات خوراکی که خوردن خام آن‌ها می‌تواند برای سلامتی مضر باشد را منتشر نمودند.

کارشناسان علوم تغذیه لیستی از محصولاتی منتشر کرده اند که خوردن خام آن‌ها برای سلامتی مضر باشد.

در این مقاله خاطرنشان می‌شود که امروزه رژیم غذایی خام به یکی از روند‌های مد و جنبه‌های یک سبک زندگی سالم تبدیل شده است. با این حال، همه غذا‌های خام سالم نیستند. برخی از آن‌ها می‌تواند به سلامت بدن آسیب برساند.


اول از همه، خوردن کالباس‌ها به صورت خام توصیه نمی‌شود. این محصولات ممکن است حاوی لیستریا، یک باکتری خطرناک باشند که می‌تواند دستگاه گوارش را مختل کرده و باعث مسمومیت شود.

لوبیا در بین محصولات خام خطرناک در جایگاه دوم قرار دارد. این حبوبات غالباً حاوی مواد سمی مضر هستند که فقط با قرار گرفتن در معرض حرارت از بین می‌روند. بدون پخت و پز کامل، لوبیا همچنین می‌تواند دستگاه گوارش را مختل کند. میگو و سیب زمینی خام نیز برای سلامتی مضر هستند. میگو اغلب حاوی سموم دفع آفات هستند.

بیشتر بخوانید: ۸ روش های درمانی در طب سنتی ایران


هنگام صحبت از سیب زمینی، باید به شرایط نگهداری آن توجه کنید. به طور کلی سیب زمینی گیاه کاملاً بی خطر است، اما اگر بعد از مدت طولانی ذخیره جوانه زنی شروع به جوانه زنی کند، باکتری‌هایی که روی جوانه‌ها تشکیل می‌شوند، وارد غده سیب زمینی می‌شوند و حتی اگر جوانه‌ها قطع شود، در آن غده قرار می‌گیرند.

تغذیه سلامت

 کارشناسان توصیه می‌کنند از خوردن قارچ، ریواس، شاخه‌های بامبو به صورت خام نیز پرهیز کنید.


سیب‌زمینی با نام علمی سولانوم تیوبروزوم از نظر گیاه‌شناسی به خانواده سولاناسه(Solanaceae) تعلق دارد که در این خانواده، گیاهان مهم دیگری نظیر گوجه‌فرنگی، بادنجان و فلفل نیز وجود دارند. گلهای سیب‌زمینی پنج قسمتی (۵ گلبرگ بهم چسبیده و ۵ کاسبرگ بهم چسبیده است).

بشتر ببینید
10 فایده و خطر موز

تعداد پرچمها نیز ۵ است که بهم متصل شده و یک لولهٔ بساکی را ساخته‌اند و مادگی از وسط آن خارج شده‌است. این گیاه دارای رقمهای مختلف است که آن‌ها را به زودرس، دیررس و میانه‌رس تقسیم می‌کند و برحسب استفاده این گیاه به سیب‌زمینی خوراکی، علوفه‌ای و صنعتی (جهت استفاده الکل یا نشاسته یا قند) تقسیم می‌شود.


بر اساس مطالعات انجام شده گونه‌های مختلف سیب‌زمینی از شیلی تا جنوب ایالات متحده و از سطح دریا تا ارتفاع ۴۸۰۰ متری پراکنده شده‌اند اما در این‌گونه‌ها از نظر مورفولوژیکی یا به عبارت دیگر تیپ گیاه، برگ، گل و غیره تنوع زیادی مشاهده می‌شود. در سیب‌زمینی تعداد کروموزوم پایه درجنس سولانوم، دوازده می‌باشد. سیب‌زمینی گیاهی علفی و چندساله است،

این 3 مورد خوراکی را هرگز خام نخورید!


اما در کشاورزی به عنوان یک گیاه یک‌ساله مورد کشت و کار قرار می‌گیرد. این گیاه معمولاً از طریق غده‌های بذری تکثیر می‌شود و از جوانه‌های روی غده بذری انشعابات و اندام‌های هوایی ایجاد می‌شود و ریشه‌ها از پریموردیای روی جوانه‌ها بوجود می‌آیند.

روی این انشعابات و اندام‌های هوایی، ساقه، شاخ و برگ، دستک، ریشه، گل آذین و نیز نسل بعدی غده‌ها شکل می‌گیرد. البته سیب‌زمینی از طریق کشت سلول، مریستم، بافت، جوانه، اجزای غده، بذر حقیقی، برگ یا برش‌های ساقه نیز ممکن است تکثیر شود.

دانشمندان آمریکایی به این نتیجه رسیده‌اند که سرمنشأ کلیه انواع سیب‌زمینی‌های امروزی را می‌توان به یک گیاه واحد که بیش از هفت هزار سال قبل در پرو کشت شد ردگیری کرد.

خوراکی


این خوراکی در حوالی سال ۱۵۷۰ توسط فاتحان اسپانیایی از آمریکای جنوبی به اسپانیا منتقل شد و کشت آن در سراسر اروپا رواج یافت. سیب زمینی بعداً توسط مستعمره نشین‌های بریتانیایی به آمریکای شمالی منتقل شد.

بشتر ببینید
با انجام ندادن 4 کار ساده از سفیدی مو جلوگیری کنید

این خوراکی نخستین بار توسط جان ملکم در اواسط پادشاهی فتحعلی‌شاه قاجار به ایران آورده شده‌است، برای همین در ابتدا به آن «آلوی مَلکَم» می‌گفتند. نخستین جایی که در ایران سیب‌زمینی کاشته شد، روستای پشند در استان البرز بوده‌است. به همین دلیل همچنان سیب زمینی پشندی خوراکی در ایران معروف است.


مطالب مرتبط:


در انتها امیدواریم که از مطلب «این خوراکی ها را خام نخورید» خوشتان آمده باشد و نکات خوبی را از آن آموخته باشید. برای مشاهده‌ی سایر مطالب می‌توانید به سامانه جامع سلامت و بهداشت هوران مراجعه کنید.


۱۰ , شهریور ۱۳۹۹
یکدوسهچهارپنج
Loading...
در حال حاضر شما در وب سایت عضو نیستید